Framsiden

 

Våre samarbeidspartnere
 
 
 
 
 

 

Magasinet Klatring

 

 

 

Norges klatreforbund
 

Besøk og postadresse: 

Postboks 5000

0840 Oslo

klatring@klatring.no

<< Tilbake

 

 

 

FINKLA 2017

FINKLA, Finnmarkscup i klatring, går nå for andre året. Nylig gikk 3. cuprunde av stabelen, denne gangen i Alta. 25. februar møttes 30 klatreinteresserte ungdom og voksne til nok et bratt arrangement i regi av FINKLA. Med deltakere fra store deler av Finnmark, Tromsø og Lørenskog ble det topp stemning, mange røverhistorier og en god del klatring. Med ruter satt av Martin Mobråten var det noe å bryne seg på for alle og enhver. Her ble både teknikk, fingerstyrke og hofteleddsbøyere satt på prøve, til glede for de mange! Etter at finalistene hadde gjort sine tapre forsøk på finalerutene, dro alle som ønsket videre til et dertil egnet lokale for pizza og sosialt samvær.

 

Til tross for at klatremiljøet i Finnmark ikke er så stort, er det stadig nye navn å se på deltakerlistene til cuprundene. Dette tyder på at FINKLA er et populært arrangement blant klatrere i nord (og et stykke sørover). Dette gleder oss som arrangører, og er en av de viktigste faktorene til at FINKLA arrangeres. Videre hadde det ikke vært mulig å gjennomføre konkurransene uten dugnadsånden og gode samarbeidspartnere. Vi er heldige å ha et flott forbund i ryggen som hjelper oss med alt fra rutesettere og premier til organisatorisk oppfølging. I tillegg til NKF har vi lokale sponsorer som vi setter stor pris på. Så, tusen takk til Norges klatreforbund, Nornett og Cermaq.

 

At det er mange som reiser langt for å bli med på cupen, og at det er deltakere innenfor alle ferdighetsnivå, har i stor grad vært med på å avgjøre hvordan konkurranseformen er. I startfasen av FINKLA var det enighet om at dette skulle være et arrangement for bredden hvor alle føler seg velkommen. Med dette som grunntanke bestemte vi at konkurransen skulle bestå av en kvalifiseringsrunde og en finalerunde. Det er 20 kvalikkruter fra grad 5- til 8+. Deltakerne får klatre kvalik i 6 timer, og prøve på de rutene de ønsker så mange ganger de vil. De tre beste fra hver gruppe (junior jente og gutt samt dame og herre) går til finale, en rute per gruppe. Vi opplever at dette er en konkurranseform som fenger mange, og som gjør at deltakerne får klatret mye. Vi ser at FINKLA også for flere juniorer fungerer som en inngangsport til konkurranseklatring, og interessen for å være med på større konkurranser øker.

 

Neste (og årets siste) cuprunde i FINKLA er i Hammerfest 25.mars. Også her håper vi på å få fulle deltakerlister med både kjente og ukjente navn. Kanskje står ditt navn på lista?

 

Karianne Kvernvik

På vegne av styret i FINKLA