Framsiden

 

Våre samarbeidspartnere
 
 
 
 
 

 

Magasinet Klatring

 

 

 

Norges klatreforbund
 

Besøk og postadresse: 

Postboks 5000

0840 Oslo

klatring@klatring.no

<< Tilbake

 

 

 

Bergen Klatreklubb leverte igjen!

Årets første Norgescup ble en fantastisk konkurranse. Bergen Klatreklubb har i mange år vært en viktig arrangør og har tatt mye ansvar for utviklingen av konkurranseklatringen i Norge. Norges Klatreforbund vil rekke en stor takk til arrangøransvarlig Marie Helen Sunde og alle frivillige som bidro til at årets første Norgescup ble en fantastisk opplevelse i helgen. For en gjeng, og for en dugnadsinnsats! 

I dameklassen var det kun to flytt som skilte vinneren Eline Nesheim fra Bergen Klatreklubb og Sunniva Eik Haave fra Oslo Klatreklubb som tok en sterk andreplass. Kamilla Sporsheim fra Trondheim Klatreklubb kom på tredjeplass. 

 

John Henry Nilssen fra Kolsås Klatreklubb toppet nesten finaleruten og vant som ventet foran eldre juniorklatreren Leo Bøe som for anledningen stilte i herreklassen. Eivind Sangvik fra Grimstad-Arendal Klatreklubb tok tredjeplass.

 

Mia Støver Wollebæk fra Trondheim Klatreklubb som konkurrerte for første gang i klassen eldre junior, vant overraskende foran regjerende Nordisk og Norgesmester Lisa-Marie Kvandahl fra Oslo Klatreklubb. Mia og Lisa-Marie falt på samme flytt, men Mia hadde brukt mindre tid. Bergljot Hansen fra Trondheim Klatreklubb tok tredjeplassen. 

I klassen eldre junior gutter ble det som ventet en duell mellom Hauk Lem fra Kolsås Klatreklubb og Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen fra Oslo Klatreklubb. Hauk vant, og var den eneste av vinnerne som toppet finaleruten.
 Leo Chiba fra Tromsø som deltok for første gang i denne klassen tok en sterk tredjeplass.

 Det ble svært jevnt i klassen yngre junior gutter. Kristian Grigson Eian fra Oslo Klatreklubb vant med ett flytt foran Arne Farestveit fra Sogndal Klatreklubb og Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland klatreklubb som kom like langt, men Arne klatret nesten ett minutt raskere enn Ørjan og tok dermed andreplassen.

 

I klassen yngre junior jenter vant Ingrid Kindlihagen fra Haugaland klatrelag med god margin. Ingrid har det siste året klatret seg oppover resultatlistene og det var stor stas å endelig stå øverst på pallen. Edel Lemvik fra Bratte Rogalands venner tok en sterk andreplass foran Liv Spillum fra Oslo Klatreklubb som tok sin første pallplass i en nasjonal konkurranse.

 

Det er svært gledelig å se at pallplassene i alle klassene er godt fordelt mellom klubbene og at det kommer flere nye sterke utøvere i de yngste klassene. Vi ser at de klubbene som prioriterer satsingsgrupper for barn og unge får fort frem ivrige og dyktige juniorutøvere. Bare i Stavanger og BRV har satsingen etter ett år resultert i fem finalister i juniorklassene. Dette lover godt for fremtiden!

 

Det ble gjennomført dopingkontroll av fire utøvere i Bergen. Flere som ble kontrollert er ikke på NKF lag. Det er en påminnelse om hvor viktig det er at alle utøvere som deltar i nasjonale og internasjonale konkurranser setter seg inn i dopingreglene. NKF oppfordrer alle utøvere, lagledere, trenere til å sette seg inn i reglene og utøverne til å ta e-læringskurset renutøver.no

 

Fikk du ikke sett finalene direkte, kan den fortsatt sees på NC Ledklatring Bergen 18.-19. mars

 

Takk til

Arrangør – Bergen Klatreklubb

Arrangøransvarlig – Marie Helen Sunde

Rutesettere – Martin Mobråten, Kenneth Elvegård og Truls Tunes

Hoveddommer – Ole Morten Olsen

Dommeransvarlig – Siv Grasdalsmoen

Sikrere

Sekretariat – Erik Faugstad, Håvard Kornbakk og Line Hansen

Streaming og serveringsansvarlig – Henriette Alsaker

Speaker – Hans Petter Petersen

Kommentator streaming – Bjørn Sætnan

Produksjon – StudentTV

Premier – Varri for flotte Petzl premier.

 

Og selvfølgelig alle utøverne!

 

Resultater

 

Foto: Thor-Henrik Kvandahl

Flere bilder finner du her