Framsiden

 

Våre samarbeidspartnere
 
 
 
 
 

 

Magasinet Klatring

 

 

 

Norges klatreforbund
 

Besøk og postadresse: 

Postboks 5000

0840 Oslo

klatring@klatring.no

<< Tilbake

 

 

 

Sterk sesongåpning for Hannah Midtbø

I helgen deltok landslagsutøverne Hannah Midtbø og Mie Kastet sammen med Knut Sømme og Marie Tamber The Rab CWIF (Climbing Work International Festival). Hannah rapporterer om fantastisk oppmøte med full deltagerliste i både herre- og dameklassen. 

Dette tilsvarte godt over 100 deltagere i hver klasse med representanter fra hele verden og stort sett kjente navn fra verdenscupen forteller hun videre. Konkurransen startet på lørdagen med en 3 timers jam session med 30 bulder. Her var det om å gjøre å gå flest mulig bulder, hvert bulder ga like mye poeng. Både herre og damer klatret på samme problem, med en limit på 3 forsøk per bulder. Flash ga 10 poeng, mens andre - og tredje forsøk ga henholdsvis 7 og 4 poeng. For å sikre seg nok poeng for en semifinale var det derfor viktig å støte med omhu og ikke kaste bort unødige støt. Denne kvalifiseringsformen gir helt klart klatrevaluta for pengene, men jeg vil si det går på bekostning av videre kvalitet de neste to rundene for de som kommer videre forteller Hannah.

 

Ettersom det var et såpass høyt nivå, måtte selv de beste levere for å kapre seg semifinaleplass. Jeg selv fikk kvalifiserte meg til semi, mens Mie dessverre ikke hadde helt dagen og måtte nøye seg med en 31. plass. Knut kom på 98. plass og Marie på 58. plass.

 

Semifinalen søndag formiddag var i vanlig WC-format. Jeg gikk to av fire bulder med ett forsøk for mye for å gå videre til finalen. Havnet derfor på en bra, men noe sur 7. plass. Uansett et utrolig bra event og bra start på konkurransesesongen! Finalen var et show, og selv om jeg ikke fikk være finalist denne gang, var det ikke så aller verst å være tilskuer og se showet live avslutter Hannah. NKF gratulerer Hannah med den sterke prestasjonen!

Foto: Marie Tamber