Framsiden

 

Våre samarbeidspartnere
 
 
 
 
 

 

Magasinet Klatring

 

 

 

Norges klatreforbund
 

Besøk og postadresse: 

Postboks 5000

0840 Oslo

klatring@klatring.no

<< Tilbake

 

 

 

Klatreturné med fokus på plastavfall

 

I juli vil Axel Nikodemussen og Runar Skande Gjennomføre en klatreturne i Finnmark. Bakgrunnen og målet med "Climb for the ocean", som de kaller prosjektet, er å bidra til at det skal bli mindre plastavfall i havet og å opplyse folk om enkle tiltak de kan ta i bruk for å redusere plastforbruket sitt.

 

 

Grunnen til at de startet prosjektet var at de i flere år har ønsket å reise rundt i Norge å klatre. I september bestemte de seg for at de skulle gjennomføre turen denne sommeren, men de ønsket å gjøre noe mer enn bare å klatre. Det var der ideen om Climb for the ocean kom fra. Sommeren 2016 hadde de vært med på en strandrydding, og selv sett hvor mye plastavfall og søppel som lå ved havet, og et ønske om å gjøre noe med det vokste frem.

 

 

Climb for the ocean skal gjennomføre en klatretur der de holder foredrag om plastforsøpling. Planen deres er å starte turen i Finnmark på et klatrefelt som heter Bannenes i Børselv, for så å reise videre til Himmeldalen i Alta, Brensholmen på Kvaløya, Trollskåla på Hadseløya, Eggum og andre klatrefelt i Lofoten. Deretter går ferden til Sleppen i nærheten av Skutvik før den avsluttes i Flatanger. De ønsker derfor å invitere klatrere og andre interesserte, til å komme på foredragene deres. Sjekk ut facebooksiden deres for mer informasjon om prosjektet og program for turnen!

 

 

I tillegg til å holde foredrag om plastforsøpling ønsker de å samle inn penger som på slutten av turen vil bli donert til en organisasjon som kjemper for å redusere mengden plastavfall i havet, eller til forskning med samme formål.
 

 

For mer informasjon, eller hvis du vil ta kontakt med dem kan du gjøre det på Facebooksiden deres.